Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Direxion Tarafından Yapılmış Bitcoin ETF Başvurusunu Eylül’e Erteledi

ABD’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin bazlı borsa yatırım fonları (ETF) konusunu erteleyerek bu konudaki kararını Eylül ayında vereceğini açıkladı.

Direxion Investments, bundan birkaç ay önce SEC’e başvuruda bulunmuş ve Bitcoin ETF’si kurmak için izin istemişti. SEC ise bu konuda vereceği kararı erteleme kararı aldı. SEC’in konu hakkında yayınladığı bildirinin bir kısmı şu şekilde:

“Komisyon, yapılmış öneriyi daha etkili şekilde değerlendirmek için bu konuya ayrılmış zaman diliminin uzatılmasının uygun olacağına karar vermiştir. Komisyon bu doğrultuda yapılmış öneriyi onaylayacağı ya da reddedeceği tarih olarak 21 Eylül 2018’i belirlemiştir.”

Kripto para sektöründeki çoğu kişi SEC tarafından verilecek olumlu bir kararın piyasaya çok, çok olumlu şekilde yansayacağını düşünüyor ancak Atlantis Asset Management’ın kıdemli uzmanlarından Michael Cohn gibi isimlere göre SEC’in olumlu bir karar alması “çılgınca” olur. Cohn’a göre SEC’in Bitcoin ETF’lerini onaylaması demek, Bitcoin’i resmen ‘varlık’ olarak tanımlanması anlamına gelir:

“Bence hükümetler henüz o aşamaya gelmek istemiyorlar.”

Şunu da hatırlatmak gerekiyor ki SEC’e ETF başvurusunda bulunan tek şirket Direxion Investments değildi. SEC, bu konuda VanEck ve SolidX tarafından yapılan başvuruları ertelemedi. SEC verilerine göre Direxion Investments tarafından yapılan başvuruya yalnızca 2 yorum yapıldı ancak VanEck ve SolidX gibi şirketlerin başvurularına 100’den fazla yorum geldi. Ayrıca VanEck ve SolidX başvurularıyla ilgili karar gelecek ay verilebilir.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment