Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapore Airlines ‘KrisPay’ Adlı Bir Dijital Cüzdan Oluşturdu

Dünyanın en önde gelen hava yolu operatörlerinden olan Singapore Airlines, KrisPay adı altında yeni bir dijital blockchain cüzdanı oluşturdu. Sıkça uçuş yapan yolcular artık bu uçuşlardan kazandıkları milleri dijital paraya dönüştürebilecekler.

Singapore Airlines’ın tamamen sık uçuş yapan yolcular için oluşturduğu KrisFlyer adlı bir program var. Kullanıcılar bu program kapsamında oluşturulan yeni KrisPay adlı cüzdan sayesinde millerini yerel otellerde, benzin istasyonlarında ve diğer ortak satış merkezlerinde kullanabilecekler.

Singapore Airlines bundan birkaç ay önce Microsoft ile ortaklığa girmiş ve kendi Blockchain’ini oluşturmaya başlamıştı.

Singapore Airlines’ın bu yeni mobil cüzdanı hem iOS hem de Android sistemlerde kullanılabiliyor. Hava yolu operatörünün CEO’su olan Goh Choon Phong şöyle söyledi:

“Kullanıcıların millerini günlük hayatla birleştiren, mil-temelli bir dijital cüzdan oluşturan KrisFlyer üyeleri artık millerini günlük işlemlerinde de kullanabilecekler.”

Bu cüzdanı kullanmak isteyen kişilerin minimum 15 KrisPay mili (0.10$ civarı) değerinde işlem yapmaları gerekiyor.

Singapore Airlines tarafından yapılan açıklamalara göre bu cüzdan ülke genelinde 18 farklı perakende mağazasında, restoranda ve benzin istasyonunda kullanılabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment