Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yeni Bir Şube Açıyor: Bu Sefer Güney Kore’de

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance Güney Kore piyasasına giriş yapmaya hazırlanıyor.

Binance’in CEO’su olan Zhao Changpeng geçtiğimiz hafta sonu Seul’da katıldığı bir etkinlikte şirketin Güney Kore’ye de ayak basacağını söyledi.

Şirket bu yeni piyasaya giriş yapmak için özellikle iki yerel isme güveniyor: Jeon Ah-rim ve Choi Hyung-won. Ah-rim yerel pazarlama müdürü olarak, Hyung-won ise Binance Lab’in müdürü olarak görev alacak.

Binance’in şu anda Güney Kore‘de çok meşhur olduğunu söylemek pek mümkün değil. Yerel yatırımcılar Binance haricinde farklı kripto para borsalarını tercih ediyorlar ancak borsa buna rağmen geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Korece dil desteği sunmaya başlamıştı.

Şu anda 1.4 milyar dolar civarında günlük ticaret hacmine sahip olan Binance Pekin’de kurulmuş ancak daha sonra Çin hükümetinin katı yaptırımları nedeniyle Hong Kong’a taşınmıştı. Şirket zaman içerisinde Tokyo, Malta gibi yerlerde ofisler açtı ve yakın zamanda Uganda merkzeli bir Blockchain girişimi olan Crypto Savanna ile ortaklık kurdu.

Mart ayı verilerine göre Binance’in 7.9 milyon aktif kayıtlı kullanıcısı var ve bu sayı Hong Kong’un nüfusundan daha fazla.

Şirketin CEO’su olan Changpeng yakın zamanda yaptığı açıklamalarda bu yıl 1 milyar dolar civarında kar elde etmeyi planladıklarını söylemiş, Binance’in şu anda 10 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğunu belirtmişti.

Neden Güney Kore?

Güney Kore küresel kripto para piyasasının en önemli merkezlerinden biri. Milyonlarca Güney Koreli çeşitli kripto para uygulamaları kullanıyor, ülkenin en büyük kripto para borsası günlük yüzlerce milyon dolar değerinde hacme ulaşıyor.

Güney Koreli yetkililer özellikle geçtiğimiz yıl piyasaya bazı katı düzenlemeler getirmişlerdi ancak bu durum yakın gelecekte değişecekmiş gibi duruyor. Yerel yetkililer kripto para piyasasına uygulanan düzenlemeleri yeniden gözden geçiriyorlar ve daha iyi düzenlemeler getirmek için çalışmalar yürütüyorlar.

Ülkenin kripto para sektörünü yeniden düzenlemeyi düşünmesi ve sektörü büyütmek için çeşitli çalışmalar başlatmış olması Binance’in ilgisini çekmiş olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment