Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Vadeli İşlemlerinde Dev Hareketlilik

Kripto para dünyasının en önemli platformlarından biri olan BitMEX hızla büyümeye devam ediyor. Güncel verilere göre platformdaki toplam açık pozisyon değeri 1 milyar dolar seviyesini aştı.

Yeni Baraj Aşıldı

Kripto para dünyasındaki vadeli işlem platformları geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde oldukça büyüdüler. Yatırımcılar özellikle BitMEX ve OKEx gibi platformlar aracılığıyla yüklü miktarda vadeli işlem ticareti yapabiliyorlar.

Skew tarafından aktarılan verilere baktığımızda bu iki platformun ne kadar büyüdüğünü çok daha net bir şekilde görebiliyoruz. Görünüşe göre BitMEX’in ve OKEx’in açık pozisyon hacmi 1 milyar doları aştı.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes tarafından paylaşılan bilgilere göre BitMEX bunun haricinde başka bir başarıya daha imza attı. Kendisinin açıklamalarına göre BitMEX’in 2016’dan bu yana toplam ticaret hacmi 2 trilyon dolar seviyesini aştı.

Vadelilere Kayış

Vadeli işlem platformlarındaki bu büyüme bazı yorumcular tarafından son derece normal karşılanıyor. Bu isimlere göre yatırımcıların özellikle BTC halvingi öncesinde spot piyasadan uzaklaşmaları gayet normal.

Bundan birkaç ay sonra gerçekleşmesi beklenen halving sonrasında kripto para piyasasındaki dengeler nasıl değişecek henüz bilinmiyor. Ancak şu an için vadeli işlem piyasaları ile spot piyasalar arasındaki rekabetin kızıştığını söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment