Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoin Fiyatları Neden Yükseldi: İşte Piyasayı Taşıyan İki Gelişme

Bitcoin (BTC) ve altcoin fiyatları, son 24 saat içerisinde %25’e varan oranlarda değer kazandı.

CoinGecko verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri, günlük bazda %2,7 büyüdü ve 2,77 milyar dolara çıktı. Floki (FLOKI), Uniswap (UNI) ve ORDI (ORDI), sırasıyla %25, %18 ve %16 değer kazandı.

Bitcoin (BTC) fiyatı ise günlük bazda %3’ten fazla yükseldi ve kısa süreliğine 71.000 doların üstüne çıktı.

ABD’den beklenen veriler geldi

ABD Çalışma Bakanlığı, nisan ayı için JOLTS açık iş sayısı verilerini açıkladı.

Ülkedeki açık iş sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre 296 bin düşerek 8 milyon 59 bine geriledi. Açık iş sayısı, 2021’den beri görülmüş en düşük seviyeye indi.

FactSet verilerine göre ekonomistler, açık iş sayısının bu dönem için 8 milyon 360 bin düzeyinde açıklanmasını bekliyordu.

Açık iş sayısındaki büyümenin yavaşlaması, genel olarak ekonomide bir yavaşlık olduğuna işaret edebilir.

Oxford Economics ekonomisti Nancy Vanden Houten, “Federal Rezerv, iş piyasasındaki durumun sakinleştiğine dair işaretleri hoş karşılayacaktır ama JOLTS verileri, Fed’in faiz oranlarını eylüle kadar mevcut seviyelerde tutacağı yönündeki görüşümüzü değiştirmiyor” dedi.

Son iki buçuk ayın rekoru kırıldı

ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerine salı günü boyunca toplamda 886 milyon dolar para girişi oldu. ETF’lere mart ayından beri bu kadar fazla para girmiyordu. Dün, ayrıca ETF’lerin işlem görmeye başladıkları günden beri kaydettikleri en başarılı ikinci gün oldu.

Bloomberg analisti Eric Balchunas, ETF’lere son bir ay içerisinde 3,3 milyar dolar para girdiğini, toplam miktarın ise 15 milyar dolar sınırını geçtiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!