Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Yönelik Kurumsal Giriş Yükselişte: Gözler Yeni Rekorda!

Spot Bitoin ETF’leri uzun süre sonra tekrardan zirveye oynuyor.

ABD merkezli spot Bitcoin ETF’leri tarihinin en yüksek ikinci para girişine tanıklık etti. 4 Haziran tarihli verilere göre spot Bitcoin ETF’leri toplamda 886,75 milyon dolarlık girişte ev sahipliği yaptı.

Bitcoin ETF’leri için rekor, 12 Mart tarihinde 1,05 milyar dolar ile kayıtlara geçmişti. 4 Haziran Salı günü yaşanan bu para girişlerine Fidelity liderlik etti. Fidelity’nin FBTC’si toplamda 379 milyon dolarlık girişe tanıklık etti. BlackRock’ın IBIT’i 274 milyon dolarlık net girişle ikinci sırada yer aldı.

Ark Invest ve 21Shares’in ARKB’si ise 139 milyon dolarlık girişle üçüncülükte yer aldı. Net varlık çıkışları ile tanınan Grayscale’in GBTC’si ise 10 Ocaktan bu yana en büyük üçüncü girişe tanıklık ederek 28 milyon dolar çekti.

Spot Bitcoin ETF’lerine bugüne kadarki kümülatif toplam net giriş 14,85 milyar dolar oldu.

Spot Bitcoin ETF’lerine global ilgi büyüyor

ABD’nin 10 Ocak tarihinde verdiği onayın ardından Hong Kong, Güney Kore ve Tayland gibi ülkelerde bu yoldan gitmeyi tercih etti. Global çaplı artan ilgiyle birlikte Bitcoin’in tanınırlığı ve kurumsal erişimi de artmış oldu.

Spot bitcoin ETF’leri, kuruluşlarından bu yana toplam 14,57 milyar dolarlık net giriş elde etti. Ancak, The Block’un veri gösterge tablosuna göre, ABD spot bitcoin ETF’lerindeki toplam akış hacmi mart ayındaki zirve noktasından daha düşük seviyelerde bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!