Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Para Borsası FTX’ten 24 Milyar Dolar İtirazı

İflas etmiş kripto para borsası FTX, ABD’deki vergi borcunda indirim yapılmasını istiyor.

FTX‘in iflas sürecini yöneten borçlular, ABD Vergi Dairesi’nin (IRS) milyarlarca dolarlık talebine kıyasla çok daha düşük miktarda vergi ödemeye çalışıyor.

Haksız hesaplama mı yapıldı?

FTX borçluları, şirketin vergi yükümlülükleri hesaplanırken şirketin kurucusu Sam Bankman-Fried’ın kötüye kullandığı fonların ve diğer yükümlülüklerin de haksız yere dahil edildiğini savunuyor.

FTX Trading, kötüye kullanılmış fonların gelir vergisine; Sam Bankman-Fried’a ve diğer yöneticilere yapılmış ödemelerin istihdam vergisine dahil edilmesine karşı çıktı.

Borsanın kurucusu ve eski CEO’su olan Sam Bankman-Fried, FTX müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırdığı gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1 milyar doların altına düşürmek istiyor

FTX borçluları, IRS’ye 200 milyon dolar öncelikli; 685 milyon dolar ikincil vergi ödemek istiyor. IRS ise şimdiye dek FTX’in taleplerini geri çevirdi ve çok daha yüklü miktarda vergi ödenmesini talep etti.

IRS, geçen yıl FTX’in önce 44 milyar dolar vergi borcu olduğunu açıklayıp, daha sonra bunu 24 milyar dolara düşürdü. FTX ise bu verginin ödenmesi halinde alacaklılara yapılacak geri ödemelerin ertelenebileceğini öne sürdü.

Konuyla ilgili duruşmanın 25 Haziran’da görülmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!