Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoinler İçin İyi Haber: SEC’nin Gücü Elinden Alındı

ABD Yüksek Mahkemesi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir gücünü elinden aldı.

Yüksek Mahkeme, SEC’nin menkul kıymet dolandırılığı davalarını kurum içerisinde yürütmesinin anayasayı ihlal ettiğine karar verdi.

Jüri karşısına çıkacaklar

Mahkeme, menkul kıymet dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen sanıkların davasını kendi içinde gören SEC’ye karşı karar aldı. Menkul kıymet dolandırıcılığı ile ilgili suçlamaların ancak federal bir mahkemede, bağımsız bir yargıç karşısında değerlendirilebileceği belirtildi.

SEC v Jarkesy davası kapsamında mahkeme, menkul kıymet dolandırıcılığı davaları hakkında SEC’nin kurum içerisinde hüküm vermesinin doğru olmadığını, bu durumda “savcı, yargıç ve jüri” rolünün tek bir yerde toplandığını söyledi.

Altcoin projelerini de etkiliyor

Yüksek mahkeme tarafından alınan karar, SEC ve diğer federal kurumların yetkisini kısıtlamak isteyen taraflarca olumlu şekilde karşılandı.

Alınan karar sayesinde menkul kıymet dolandırıcılığı ile suçlanan şahıslar, SEC’nin kendi içerisindeki yargılama sürecinden geçmek yerine bağımsız bir jüri karşısına çıkabilecek.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Bitcoin ve Ethereum haricindeki pek çok kripto parayı menkul kıymet olarak değerlendiriyor. Düzenleyici kurum, birçok kripto para yöneticisini menkul kıymet dolandırıcılığı yapmakla suçladı. Mahkeme kararı, kripto para sektörünü de etkileyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!