Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana ve Avalanche’da Yükselişin Devamı Gelecek Mi: Bu Veriler Yanıt Olabilir!

Yatırım firması VanEck’in spot Solana ETF başvurusu, büyük yükseliş beklentilerini beraberinde getirdi.

VanEck 27 Haziran günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Solana için spot ETF başvurusunda bulundu. Bu başvuru, öncelikle Solana’yı ve ardından potansiyeliyle dikkat çeken Avalanche’ı (AVAX) yatırımcıların ilgi odağına taşıdı.

On-chain analiz platformu Santiment, SOL ve AVAX özelindeki yatırımcı faaliyetlerinin FOMO noktasına ulaşmaya başladığına işaret etti.

Özellikle SOL’deki yatırımı FOMO’sunun aşırı seviyelere ulaştığını ve bu durumun yükselişin devamına ket vurabileceği kaydedildi.

Öte yandan AVAX’ın özelindeki ilginin kalabalıklara sıçramadığını belirten Santiment analistleri, buradaki yükseliş ihtimalinin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Solana için spot ETF etkisi

Bitcoin için halihazırda spot ETF’si olan ve Ethereum için de spot ETF kurmaya çalışan VanEck, Solana başvurusuyla altoin piyasasını hareketlendirdi.

Solana ETF ihtimaline düşük gözle bakan analistler, sürecin devamının altcoin piyasası için kritik bir değere sahip olacağını kaydetti. Solana, özeliikle meme coin projelerinin bel kemiğine dönüşerek bu yıl içerisinde öne çıkmayı başarmıştı.

Kripto para analisti GSR’ye göre Donald Trump’ın bu yılki başkanlık seçimini kazanması, bu durumu değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!