Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoinlerin Bir Sonraki Yükselişi İçin Gerekli Olan Faktörler Açıklandı!

CryptoQaunt analisti, kripto para piyasasının bir sonraki yükseliş dalgası için gerekli olan faktörleri açıkladı.

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın yazarı, kripto para piyasasının durgun atmosferine odaklandı. Bir sonraki yükseliş dalgası için ne gerekiyor sorusuna yanıt arayan analist, muhtemel birkaç noktaya değindi.

Tarihsel olarak, Bitcoin’deki en hızlı yükselişlerin küresel para arzındaki (M2) önemli artışlarla denk geldiğini belirten analist, yeni bir yükseliş dalgası için makroekonomik risk iştahının artması ve yüksek likidite gibi başlıkların zaruri olduğuna yer verdi:

Tarihsel olarak, Bitcoin’deki en hızlı genişlemeler genellikle küresel para arzındaki (M2) önemli artışlarla denk gelir ve yüksek likidite dönemlerini ve güçlü yatırımcı risk iştahı süreçlerini işaret eder. Bu dönemler genellikle piyasaya önemli miktarda yeni sermayenin girdiği ve genellikle bireysel yatırımcıların FOMO’su tarafından yönlendirilen yükselişlerin yaşandığı zamanlardır.

Öte yandan mevcut durumda bu dinamiklerin masada olmadığını belirten deneyimli isim, M2’deki yıllık değişimin nötr seviyelerde konumlandığını vurguladı.

Şu anda fiyatların ani bir yükselişe geçmesini gerektirecek bir talep patlamasına dair işaret bulunmadığını dile getirerek açıklamasının devamın şu ifadelere yer verdi:

Şu anda, fiyatları önemli ölçüde artırabilecek talep patlamasını işaret eden hemen hemen hiçbir işaret bulunmamaktadır. Arz tarafında ise, uzun vadeli yatırımcıların yaklaşık olarak 60.000 dolar civarında istikrar kazandığını ve kısa vadeli yatırımcıların karlılığın azalması nedeniyle satışları azalttığını görmekteyiz. Bu bağlamda, piyasanın belirleyici bir hareketi tetikleyebilecek faktörler ortaya çıkana kadar yatay trendini sürdürmesi muhtemeldir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!