Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoinlerin Kaderi Belirleniyor: 2024’ün En Önemli Haftası Kötü Başladı!

Varlık yönetim şirketi Blofin analistleri, bu haftanın Bitcoin için 2024 yılının ilk çeyreğindeki en önemli hafta olduğunu belirtti.

Blofin cephesi 19 Mart günü yayınladıkları detaylı raporda, Bitcoin ve kripto paralar için bu haftanın önemine yer verdi.

20 Mart Çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını açıklayacağını ve global piyasaların bu doğrultuda risk eşiklerini düzenleyeceklerini vurgulayan analistler, son düzeltmelerin sebebinin de bu gergin bekleyiş olabileceğini kaydetti.

Son günlerde yaşanan düşüşlere rağmen yatırımcıların Bitcoin özelindeki uzun vadeli pozitif beklentisini koruduğu kaydedilirken faiz indirimine yönelik beklentilerin de halen daha masada olduğu vurgulandı:

Bu hafta şüphesiz 2024 yılının ilk çeyreğinin en önemli haftası. Japonya Merkez Bankası ve Fed liderliğindeki önde gelen merkez bankaları bu hafta faiz kararı açıklayacak ve önümüzdeki aylarda para politikalarının gidişatını belirleyecek. Güvenli liman hissiyatının etkisi nedeniyle hem Bitcoin hem de Ethereum fiyatları belli bir dereceye kadar gerileme yaşadı ancak yatırımcılar Bitcoin konusunda daha iyimser.

Kripto para piyasasındaki altcoin riski azaldı

Öte yandan altcoinler özelinde gerçekleşen büyük tasfiyelerin fonlama oranlarını hafiflettiği ve yüksek kaldıraçlı poziyonları sildiği belirtilirken bundan sonra altcoinlerde yaşanacak potansiyel düşüşlerin kripto para piyasasını çok fazla etkilemeyeceği ifade edildi:

Altcoinlerin yüksek kaldıracı, kripto para piyasasında her zaman önemli bir risk kaynağı olmuştur. Geçen hafta sonu yaşanan fiyat düşüşü, yüksek kaldıraçlı altcoin pozisyonlarının çoğunun tasfiye edilmesine neden oldu. Bu hafta makro belirsizliklerin piyasa üzerindeki olası etkisi göz önüne alındığında, altcoinlerin kaldıraçlarını önceden azaltmak, şüphesiz kripto pazarının istikrarı açısından faydalı olacaktır.

Japonya Merkez Bankası ile kötü başlangıç

Japonya Merkez Bankası, 2007’den bu yana ilk kez faiz artırarak politika faizini yüzde eksi 0,1’den yüzde 0 ile yüzde 0,1 aralığına yükseltti. Bu doğrultuda BoJ, ülkedeki dev şirketlerdeki önemli ücret artışlarının ardından 2016’da başladığı negatif faiz politikasına son verme kararı almış oldu.

17 yıl sonra faiz’da artışa giden BoJ, dünyanın önde gelen merkez bankaları arasında negatif faiz politikasını terk eden son banka olarak kayıtlara geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!