Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Düşüş Sürecek Mi: Analist Fiyatın Nereden Döneceğini Söyledi!

Araştırma firması 10x Research, spot Bitcoin ETF’lerine yönelik talebin azalması durumunda kripto para piyasası için işlerin daha da kötüye gidebileceğini söyledi.

10x Research tarafından kısa süre önce yayınlanan raporda, kripto para piyasası için düşüşleri derinleştirebilecek bir faktöre yer verildi. Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) yönelik talebin geçen hafta rekor kırdığını fakat ardından gelen günlerde daha zayıf kaldığını belirten araştırma şirketi, talepteki azalmanın devam etmesi durumunda düşüşlerin de uzayabileceğini kaydetti.

Sunulan raporda, böyle bir senaryonun gerçekleşmesi halinde Bitcoin için 59 bin dolar seviyesi ilk hedef olarak gösterilirken altcoinlerin daha kötü ezilebileceği ima edildi.

ETF ihraççılarının güncel bilanço verilerine göre 10 ihraççının tamamı geçtiğimiz haftanın ilk 3 günü 2,6 milyar dolarlık yeni fon çekti. Bu durum Bitcoin’in 74 bin doların üzerine çıkmasına yol açtı. Fakat ardından gelen günlerde fon girişleri yavaşladı.

Geçen hafta perşembe ve cuma günleri sırasıyla yalnızca 133 milyon dolar ve 198 milyon dolarlık net giriş görüldü. Bu zayıflamayla birlikte Bitcoin cuma gününden itibaren önemli bir satış baskısına maruz kaldı.

10x Research kurucusu Markus Thielen, 18 Mart Pazartesi ve 19 Mart Salı gününe dair spot ETF giriş verilerinin piyasanın yönü konusunda belirleyici olacağını söyledi:

Bu pek sevilmeyen bir anlatı olsa da, fiyatların gün içi önemli dalgalanmalar yaşamasının ardından girişlerin yavaşlaması bekleniyor. Geri dönüş göstergelerimize göre 59.035 dolara geri çekilme daha olası görünüyor ve bu da daha iyi risk-ödül giriş seviyeleri sunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!