Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın 1,5 Trilyon Dolarlık En Büyüğü Bitcoin’i Araştırıyor!

Japonya Devlet Emeklilik Yatırım Fonu (GPIF), Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere çeşitli yatırımlar için araştırmalara başladı.

Bloomberg Japonya tarafından sunulan bir habere göre hem dünyanın hem de Japonya’nın en büyük emeklilik fonu Bitcoin’i de kapsayan yatırım seçenekleri için araştırmalara başladı.

Emeklilik fonunun Bitcoin, altın ve tarım arazileri de dahil olmak üzere yatırım çeşitlendirmesi hakkında araştırmalar yapacağı ve bu araştırmalar sonucunda ilerleyen dönemlerde söz konusu alanlara yatırım yapılıp yapılmayacağına karar vereceği belirtildi.

Ek olarak bu yatırımlara yönelik yaklaşımın yurt dışında nasıl olduğunun da araştırıldığı kaydedildi:

Bilgi sağlanması hedeflenen varlıklara ilişkin temel bilgilerin yanı sıra, yurt dışı emeklilik fonlarının bunları portföylerine nasıl dahil ettiği ve fiili yatırım durumları hakkında da bilgi arıyoruz.

Japonya Devlet Emeklilik Yatırım Fonu’nun kontrolü altında 1,5 trilyon dolar varlık bulunuyor ve bu onu dünyanın en büyük emeklilik fonu yapıyor.

Dünyanın en büyük üçüncü emeklilik fonu olan Güney Kore Ulusal Emeklilik Servisi, geçtiğimiz yıl on milyonlarca dolarlık Coinbase (COIN) yatırımı yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!