Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Dev Emeklilik Fonu Kripto Yatırımı Yaptı: Yüzde 40 Karda!

Dünyanın en büyük üçüncü emeklilik fonu olan Güney Kore Ulusal Emeklilik Servisi, on milyonlarca dolarlık Coinbase yatırımı yaptı.

Güney Kore’nin ulusal emeklilik fonu National Pension Service’in (Ulusal Emeklilik Servisi) kısa süre önce açıklanan üçüncü çeyrek bilanço raporu dikkat çeken bir ayrıntıyı gözler önüne serdi.

Rapora göre yatırım fonu bu yılın üçüncü çeyreğinde 19,9 milyon dolar değerinde 282.673 Coinbase (COIN) hissesi satın aldı. Alımlar 70,50 dolar maliyetle yapıldı ve yatırım fonu halihazırda 8 milyon dolar değerinde yani %40 kar elde etmiş bulunuyor.

Coinbase hisseleri spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının gündeme gelmesi ve kripto para piyasasının canlanmasıyla birlikte 2023 yılı boyunca ciddi yükselişler yaşadı. Bu süreçte Ark Invest gibi popüler yatırım şirketleri de COIN hissesi satın alarak zaman zaman gündeme gelmişti.

TradingView verilerine göre son 3 hafta içerisinde %42 yükseliş sergileyen COIN 70,50 dolar seviyesinden 100 dolar bandına ulaştı. COIN yazım esnasında 98,15 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!