Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altın Fiyatlarında Artış Bekleniyor

Bloomberg geçtiğimiz haftalarda Bitcoin ve altın fiyatlarıyla ilgili bir rapor yayınladı. Bu iki ürünün Koronavirüsten nasıl etkilendiğini değerlendiren uzmanlar, hem Bitcoin’in hem altının değer kazanacağını öngörüyorlar.

Bloomberg’ün yayınladığı rapora göre Koronavirüs Bitcoin’i ciddi ölçüde değiştirecek. Normalde spekülatif bir ürün olarak Bitcoin bu süreç içerisinde daha stabil bir ürün haline gelecek.

Bitcoin’in spekülatif bir ürün olmaktan çıkıp ‘dijital altın’ sıfatına yaklaşması bekleniyor.

Bitcoin’in önümüzdeki süreçte hisse piyasalarından daha bağımsız hareket etmeye başlayacağını öngören uzmanlar, BTC’nin böylece altına biraz daha yaklaşacağını söylüyorlar. Böyle bir durumda Bitcoin için kullanılan dijital altın tasviri biraz daha anlam kazanabilir.

Bitcoin, altın ve S&P500, Bloomberg

Bu uzmanlara göre Bitcoin fiyatındaki volatilitenin azalması ve BTC’nin biraz daha altın gibi hareket etmeye başlaması fiyata da yansıyacak. Bloomberg’ün yayınladığı rapora göre Bitcoin’in Koronavirüs günlerinde olgunlaşması, Bitcoin fiyatının yükselmesiyle sonuçlanacak.

Volatilitenin azalmasıyla birlikte fiyatın yükselmesi bekleniyor.

Altında Yükseliş Bekliyorlar

Bloomberg yalnızca Bitcoin fiyatında değil altın fiyatında da bir yükseliş bekliyor. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bu raporda altın için 1900 dolar seviyesi hedef gösteriliyor.

Altının ons fiyatı geçtiğimiz günlerde zaten 7 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu sırada bazı uzmanlar altının 1800 dolar barajını da aşıp tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacağını söylemeye başladılar. 1900 doları hedef gösteren Bloomberg de buna benzer bir tahminde bulunuyor.

Altının 1900 doları aşması bekleniyor, Bloomberg

Bu arada Bank of America’nın kısa süre önce paylaştığı altın tahminin de hatırlatmak lazım. Bank of America analistleri şaşırtıcı bir açıklamayla altının ons fiyatının 3000 dolara kadar çıkabileceğini açıkladılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment