Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altın Arasındaki Rekabet Nasıl Son Bulacak?

Kripto para dünyasındaki pek çok isim Bitcoin ile altını kıyaslıyor, Bitcoin’in dijital altın olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin özellikle geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde pek çok isim tarafından “güvenli liman” olarak görülmeye başladı. Bu da Bitcoin ile altın arasındaki benzerliğin ve rekabetin artmasına yol açtı.

Yeni yapılan bir araştırmaya göre ise Bitcoin ve altın arasındaki bu rekabetin bitmesi, bu ikili arasında bir ortak yol bulunması mümkün olabilir.

Bitcoin ve Altın Rekabeti

Crypto Research Report’a göre kripto paralar geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde epey büyük bir başarı yakaladılar.

Dünya genelindeki pek çok yatırımcı kripto paralara geçiş yapmaya başlasa da altına olan talep hala azalmış değil. Altın piyasası kripto para piyasasının aksine detaylı bir şekilde regüle edilmiş durumda. Ayrıca altın piyasasının kripto paralara kıyasla çok daha stabil olduğu da biliniyor. Konu hakkındaki araştırmada da şöyle belirtiliyor:

”Altın ticareti hem regüle edilmiş, hem oturmuş bir sisteme sahip hem de kurumsal yatırımcılar tarafından alternatif bir yatırım aracı olarak kabul ediliyor. Bunlar kripto paralar için geçerli değiller.”

Ortak Yol

Bu araştırmaya göre altın ve Bitcoin arasında bir ortak yol bulmak için altın ile desteklenen sabitkoinlere göz atmak gerekiyor.

Bu araştırmaya göre altın destekli sabitkoinler hem Bitcoin’in hem de altının avantajlarını bir araya getiriyorlar:

”Şu anda altın ile desteklenen elliden fazla kripto para var ve bunların büyük bir kısmı muhtemelen başarısız olacak. Bunların arasından en başarılı olanların sıyrılması, geniş kitlelere yayılması ve böylece altın destekli tokenların güven kazanması birkaç yıl alacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment