Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Dominansı Yüzde 70’i Geçti: Ünlü Analiste Göre Altlar ‘Geri Dönmeyecek’

Bitcoin dominansı, kripto para sektöründe önemli göstergelerden birisi olarak biliniyor. Genel manada alt koinler için yaşanacak olası düşüş ya da ralliler, bu rakam ile kaba taslak da olsa tahmin edilebiliyor. Son dönemde ise ciddi artışlar yaşayan bu rakam, son olarak yüzde 70’i de geçti ve artacak gibi de duruyor.

Bu durum da, aslında kripto para sektörüne yeni bir para girişi olduğunu ancak bu paranın genel manada Bitcoin’e aktığını bizlere ifade ediyor. Nitekim, şu anda 264 milyar dolar toplam değere sahip olan kripto para piyasasında, bu değerin 185 milyar dolarını Bitcoin tek başına oluşturuyor. Ondan sonra gelen Ethereum ise, Bitcoin’in neredeyse 20 kat daha azı bir değerlemeye sahip.

Hal böyle olunca, alt koinler için pek de olumlu konuşan analist bulmak mümkün değil. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ünlü kripto para analisti Max Keiser, alt koinler ile ilgili olarak çok olumsuz ifadeler kullandı ve şunları söyledi:

”Bitcoin dominasyonu çok artıyor. Alt koinler için artık yolun sonu geldi mi diye düşünüyorum. İşleri gerçekten zor. Bana kalırsa, bir daha alt koin rallisi görme şansımız giderek düşüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment