Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Blockchain Eğitim Kurumlarında Ders Konusu Olmaya Devam Ediyor

Ekonomi ve ticaret okulları ile eğitsel kurum ve kuruluşlar paranın kriptografik formları ve blockchain üzerine eğitim vermeye devam etmekte. Bir çok kurum şimdiden blockchain endüstrisi ile olan bağlarını kurmuş durumda. Uzmanlara paranın dijital hali ve blockchain teknolojisi hakkında ders vermeleri konusunda yapılan istekler her geçen gün daha da artmakta.

Ekonomi okulları ve kolejler blockchain uzmanlığı konusunda özel bir alan ve ders açmak istiyor. Blockchain teknolojisinin getirdiği yeniliklerden faydalanmak isteyenler artık sadece bankalar, ulusal bankalar veya hükumetler değil. Günümüzde eğitsel kurumlar bile kripto uzmanlığına sahip olmak zorunda.

Yakın zamanda The Walton Blockchain Institute isimli kurum blockchain teknolojisi ve uygulanması alanında birinci sınıf araştırma ve geliştirmeyi sağlayabilmek için Korean Standards Association (KSA) ile anlaştı. Güney Kore‘nin Dördüncü Sanayi Devrimi içerisinde blockchain teknolojisinin kullanımı ve benimsenmesi alanında lider olma çabaları bu hareket sonrası daha da güçlendi.

Korean Standards Association’ın yöneticisi Lim Hyeon Cheol konu hakkında şunları ifade etti:

”Blockchain eğitimi bizim şimdiki en üst önceliğimiz ve blockchain yeteneği yetiştirme de, gelecekteki blockchain teknolojilerinin gelişimi için gerekli dönüm noktası.”

New York University Stern School of Business bünyesinde öğretim görevlisi olan David Yermack:

”Bu insanların umduğundan çok daha hızlı hareket etmekte. Ekonomi ve ticaret okullarının müfredatlarını güncellemekten başka çareleri kalmayacak.”

David, kolejde okutulan MBA (işletme mastır programı) içerisinde yer alan kripto para birimleri ve blockchain ile ilgili dersleri 2014 yılında müfredata sokmuştu.

Dünya Satoshi Nakamoto‘nun mirasını ileriye taşırken, İngiltere bunu yapmaya pek istekli değil gibi. Dünyadaki kripto para birimlerine olan erişim ve blockchain eğitimleri durmadan ve hızla artmaya devam ederken, İngiltere Eğitim Bakanlığının (DfE) İngiltere’deki okullarda ve eğitim kurumlarında kripto para birimlerini göstermeye hiç niyeti yok gibi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment