Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Diğer Kripto Paralar Kullanılarak Altın Alınabilecek

Dünya çapında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren birçok şirket, Bitcoin ve kripto paralara ciddi bir ilgi göstermeye devam ediyor. Bitcoin ve diğer kripto paraların hayatımıza girmeleri ile kendilerini yenileyen sektörler, doğal olarak kendilerini günümüz koşullarına uydurmaya çalışıyor. Özellikle bu durumun en güzel örneklerini görebileceğimiz sektörlerden birisi de, hiç şüphesiz külçe altın sektörü.

Son olarak sektörde hizmet veren BullionStar firması, altın ve gümüş karşılığında Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin ve Ethereum kabul edeceğini açıkladı.

BullionStar Sektörde Işık Görüyor

Birçok insan altın ve Bitcoin arasında gerçekte var olduğunu pek de söyleyemeyeceğimiz bir baü kurmaya çalışsa da, işin aslı bu iki sektörün sürekli olarak birbirinden beslenmesi olarak karşımıza çıkıyor. Elbette ki gerek madencilik süreçleri, gerek sınırlı sayıda olmaları e az bulunabilmeleri ve gerekse de ciddi yatırım almaları ve bir para birimi olmaları ile birbirlerine benzeyen Bitcoin ve altın, sürekli olarka mukayese ediliyor.

Bu işi yapan dünyanın büyük firmaları da elbette ki Bitcoin ve diğer kripto paralara ciddi bir talep geldiğinin farkında. Birçok online platform zaten Bitcoin desteğini sunmaya başladı bile. Bazı firmalar ise biraz daha bekle ve gör taktiği izleyip piyasayı tarttı ancak, Bitcoin ve kripto paralara olan talep, azalacak gibi de görünmüyor.

Bu platformlardan sonuncusu olan BullionStar ise, kripto para dünyasında tanınırlığını arttırmayı ve Bitcoin ve altını bir kez daha aynı potada eritmeyi amaçlıyor. Bitcoin’in bilinirliğini ve kullanım alanını arttırma şansı olmasıyla da öne çıkan projede, sadece Bitcoin kullanılmaması da büyük bir artı. Gerek Litecoin, gerek Ethereum gerekse de Bitcoin Cash’in kullanıma açılması da, otoriteler tarafından hayli olumlu bir haber olarak görülüyor. Sektörün Bitcoin dışındaki büyük oyuncularını da işin içine dahil eden BullionStar, altın veya gümüş sektöründeki kişilerin de farklı şekillerde ödeme alabilmesinin yolunu açıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada kararın detaylarına inilirken, BullionStar tarafından şu ifadeler kullanıldı:

”BullionStar olarak elbette kendimizi geliştirmeye ve müşterilerimize yeni opsiyonlar sunmaya özen gösteriyoruz. Etherum, Bitcoin Cash ve Litecoin’in de, Bitcoin’e ek olarak sisteme dahil olması da bunlardan biri ve bu kararı alırken oldukça titiz bir şekilde  hareket etmeye özen gösterdik. Birden fazla opsiyonunun olmasının müşterilerin işini kolaylaştıracağını düşündük ve bu kararı aldık.”

Bu karar ile birlikte artık Bullionstar kullanıcıları fiziksel olarak altın ve gümüşü kripto paralara çevirme şansına sahip olacak. Yeni eklenen ödeme metodları sayesinde bu işi gayet basit bir şekilde yapacak olan müşteriler; aynı zamanda platformdaki diğer itibari para birimlerinden de faydalanabilecek. Özellikle 6 farklı itibari para birimi seçeneğinin de bulunduğu göz önüne alınırsa, BullionStar’ın bu hamlesinin sektörde cesurca bir karar olarak algılanması hayli doğal. Birçok otorite bu hamlenin, sektörün diğer paydaşlarına da bir mesaj olacağı kanaatinde.

Tüm bu gelişmeler bir kez daha kripto para sektörünün ne kadar doğru yolda olduğunu ve insanların ilgisini çekmeye büyük bir hızla devam ettiğini bizlere gösteriyor. Kripto paraların normal birer itibari para birimi olarak yola devam etmesinin mümkünsüz olduğunu savunan bazı otoriteler olsa da, birçok şirket Bitcoin ve diğer kripto paraları birer ödeme metodu olarak kabul ediyor ve etmeye de son sürat devam edecek gibi görünüyor. Tüm bu hamlelerin zekice birer hamle mi olduğu yoksa hata mı yapıldığını ise elbette zaman gösterecek ancak işlerin sektör için olumlu gittiğini söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment