Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft, Azure İçin Yeni Blockchain Araçlarını Piyasaya Sürdü

Geçtiğimiz Pazartesi günü Microsoft, dağınık defter teknolojisiyle ilgilenen geliştiriciler için yarattığı yeni araçlardan oluşan Azure Blockchain Workbench‘i duyurdu.

Duyuruya göre Workbench ”sadece birkaç tık ile” kurulabiliyor ve ”bir uçtan diğer uca blockchain uygulamak için gerekli olan iskeleyi” kuruyor. Yani Microsoft şirketler ve geliştiricilerin Azuer temelli blockchain uygulamalarını yazmalarını kolaylaştıracak yeni bir metot getiriyor.

Azure genel müdürü Matthew Kerner Pazartesi günü yayınlanan blog gönderisinde şunları yazdı:

”Bugün, sizlere yeni ürünümüz Azure Blockchain Workbench’in herkese açık ön sürümünü piyasaya sunduğumuz için çok heyecanlıyız, bu sayede uygulama geliştirme süresini aylardan günlere indirebileceğiz. Workbench altyapı kurulumunu otomatik hale getirerek kullanıcılarımızın hızlı bir başlangıç yapmasını sağlıyor, bu sayede geliştiriciler uygulamanın mantığına odaklanabiliyor ve şirket sahipleri kullanım senaryolarını tanımlamaya ve onaylamaya odaklanabiliyor. ”

Şirketin halihazırdaki ortaklarından bazıları çoktan Workbench’i kullanmaya başladılar bile. Microsoft’un açıklamasına göre İsrail menşeili banka Bank Hapoalim, gıda üreticisi Néstle ve ‘tekliften tahsilata’ yazılım üreticisi Apttus Workbench’i kullanmaya başlayanlar arasında.

Geçtiğimiz aylarda blockchain alanında birçok ortaklık kuran teknoloji devi bu en yeni hamlesinde Hyperledger, Birleşmiş Milletler, R3 araştırma konsorsiyumu ve Cornell Üniversitesi Blockchain Araştırma Grubu ile beraber çalıştı.

Bu yeni çalışmanın dışında Microsoft blockchain teknolojisine dijital kimlik sorunu sebebiyle de ilgi göstermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment