Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum, 10 Milyar Dolarlık Dolum Öncesi Ne Durumda?

En büyük iki kripto para olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), bugün 10 milyar dolar değerindeki opsiyon dolumuna hazırlanıyor.

Bugün Türkiye saati ile 11:00’de 6,61 milyar dolar değerinde Bitcoin, 3,6 milyar dolar değerinde Ethereum opsiyonunun vadesi dolacak.

Max pain noktası, Bitcoin opsiyonları için 57.000 dolar; Ethereum opsiyonları için ise 3.100 dolar oldu. Satım ve alım opsiyonları arasındaki oranı yansıtan put call oranı, Bitcoin’de 0,50; Ethereum’da 0,46 düzeyinde.

Piyasalarda dalgalanma yaşanabilir

Kripto sektöründeki en büyük türev borsası Deribit verilerine göre toplamda 16,3 milyar dolar değerinde açık Bitcoin (BTC) pozisyonu; 7,8 milyar dolar değerinde ise açık Ethereum (ETH) pozisyonu bulunuyor.

Bugün vadesi dolacak opsiyonların toplam değeri, yaklaşık 24,2 milyar dolar değerindeki açık pozisyonların %40’ından fazlasına karşılık geliyor.

Bir günde bu kadar fazla Bitcoin ve Ethereum opsiyonunun vadesinin dolması, piyasalarda dalgalanmalara sebep olabilir. Kripto piyasalarının buna nasıl tepki vereceği, henüz bilinmiyor.

Bitcoin ve Ethereum fiyatları ne durumda?

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında küçük çaplı yükselmeler yaşandı.

Bu süreçte Bitcoin fiyatı %1,3 yükselişle 61.525 dolara çıkarken Ethereum, %2,2’lik yükseliş kaydederek 3.447 dolara ulaştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!