Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum ABD Onayına Rağmen Düştü: İşte Sebebi!

ABD spot Ethereum ETF’lerine onay vermesine rağmen kripto para piyasası şimdilik beklentileri karşılayamadı.

BD’de Ether’e dayalı borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) listelenmesine yönelik önemli düzenleyici belgelerin onaylanması, kripto para piyasasında büyük bir heyecan yarattı.

Ancak, bu olumlu gelişmeye rağmen, Bitcoin ve Ethereum’un fiyatları son 24 saatte düştü. Özellikle, Ether’in onay sonrası %4’lük bir düşüş yaşaması dikkat çekti. Bu düşüş, spekülatörlerin tipik davranış olarak nitelendirirken “beklentiyi al, haberi sat” olarak yorumlayanların sayısında artış görüldü.

Konu hakkında açıklamada bulunan FxPro’nun kıdemli piyasa analisti Alex Kuptsikevich, Ethereum fiyatının 3.000 dolara gerilemesinin şaşırtıcı bir durum olmayacağını kaydetti:

Fiyat tekrar 3000$ bölgesine çekilerek önemli bir konsolidasyon alanına dönerse şaşırmamalıyız. Bu seviyelerden büyük kurumsal yatırımcılar ETF’lerde pozisyon oluşturmaya başlayabilirler. Aynısını Ocak ayında Bitcoin ETF’nin onaylanmasının ardından da gördük; Bitcoin ETF, sonraki iki hafta içinde muhteşem bir geri dönüş olmadan önce fiyatında %19 indirim yaptı.

Öncelikli olarak SEC’nin bu onayının yalnızca 19b-4 dosyalarını kapsadığını belirten analist, S-1 dosya onaylarının henüz gelmemesi piyasasının sakin kalmasının bir gerekçesi olarak gösterildi.

Öte yandan Ethereum ETF sürecinin sorunsuz ilerlemesi durumda orta vadede büyük bir nakit akışının gelmesi bekleniyor.

Ether ETF’lerinin ticarete açılması durumunda, önemli miktarda kurumsal sermaye akışı bekleniyor. Özellikle, Standard Chartered ilk 12 ayda 45 milyar dolarlık bir giriş öngörüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!