Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum Düşerken Piyasa Yine Kırmızıya Büründü

Kripto para piyasası 28 Aralık itibariyle adeta kıpkırmızı olmuş durumda. Piyasanın en büyük koinleri de dahil olmak üzere çoğu koin düşüş yaşıyor.

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta önceden yaşanan düşüşün ardından kendini toplamaya başladı. Bitcoin bu artışın sonucunda 4 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmayı başardı.

Ne var ki piyasadaki bu artış çok uzun soluklu olmadı ve çoğu koin yeniden kırmızıya büründü.

Kaynak: Coin360

Piyasanın şu anki durumuna baktığımızda Bitcoin’in yüzde 3.57, XRP’nin yüzde 4.61, ETH’nin yüzde 5.10, BCH’nin ise yüzde 11.68 oranında kayıp yaşadığını görebiliyoruz.

Bitcoin

Bitcoin bundan birkaç hafta önce yaşanan ağır düşüş sonrasında 4 bin dolar seviyesinin altına düştü. Bu seviyenin üstüne çıkmak için bir süre çaba sarf eden Bitcoin, geçtiğimiz günlerde bu amacına ulaştı ve 4 bin doları geçti. Ancak Bitcoin’in yaşadığı bu artış pek uzun soluklu olmadı.

Bitcoin ayrıca yalnızca birkaç gün önce sonra 7 ayın en yüksek ticaret hacimlerini gördü ancak görünüşe göre bu da fiyat konusunda pek yardımcı olmadı. Şu anda 3 bin 650 dolar seviyesinde seyreden Bitcoin, 4 bin dolar seviyesini yeniden zorlamak zorunda kalacak.

Ethereum

Ethereum da tıpkı Bitcoin gibi birkaç gün önce son 7 ayın en yüksek ticaret hacimlerine tanıklık etti. Ancak yine Bitcoin’e olduğu gibi, bu durum Ethereum’a da pek fayda etmemiş gibi gözüküyor. Geçtiğimiz haftalarda 85 dolar seviyelerinde seyreden Ethereum, kısa süre önce 100 dolar bariyerinin üstüne çıkmayı başardı ve hala o seviyenin üstünde kalmaya devam ediyor.

Koin Bülteni’nde paylaştığımız haberde belirttiğimiz üzere popüler Bitcoin cüzdanlarından olan Electrum bir hack saldırısına uğradı. Bu saldırı sonucunda 200’ü aşkın Bitcoin çalındı. Bazı uzmanlar, şu an piyasada görülen düşüşün sebebini böyle açıklıyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment