Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tata Anketi: Kurumsal Şirketlerin Yüzde 44’ü Blockchain’i Araştırıyor

Hindistan‘ın telekom devlerinden Tata Communications, Dünya genelindeki şirketlerin Blockchain’e bakış açısını öğrenebilmek için yeni bir araştırma yaptı.

Şirketlerin Blockchain ile olan ilişkilerine ortaya çıkarmak için anket düzenleyen Tata Communications, bu ankette Blockchain kullanmanın ne gibi zorluklar doğurabileceğini değerlendirdi.

Yapılan bu ankete göre Blockchain teknolojisini kullanmak isteyen şirketlerin önüne çıkan en büyük engellerden biri, bu alanda yeteri kadar kalifiye çalışan olmaması. Bu sorun aslında yalnızca Blockchain’i değil yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi teknolojileri de kapsıyor.

Tata Communications tarafından yapılan bu anket gösteriyor ki pek çok şirket Blockchain teknolojisiyle ilgileniyor. Öyle ki, dijital dönüşüm konusunda çok gelişmiş olmayan şirketler dahi bu teknolojinin epey önemli olacağına inanıyor.

Tata’nın yaptığı anketin sonuçlarına göre şirketlerin yüzde 44’ü, Blockchain teknolojisini öyle ya da böyle kullanmaya başlamış ya da başlayacak durumda.

Hindistan’daki Yerel Sektör

Hindistan’daki kripto para ve Blockchain sektörlerinin durumu bir hayli karışık. Hindistan Merkez Bankası bundan bir süre önce ülkedeki bankaların kripto para şirketleriyle işbirliği yapmasını yasaklama kararı aldı. Bankanın bu kararı, yerel kripto para sektörüne ağır bir darbe indirdi.

Hindistan Hükümeti, kripto paralara karşı pek olumlu bir tavır sergilemese de Blockchain ile ilgili çeşitli araştırmalar yapıyor. Hükümet bu teknolojinin özellikle kamu sektöründe kullanılabileceğini düşünüyor.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir haberde belirttiğimiz üzere Hindistan’daki yetkililer kripto paralara karşı sergiledikleri olumsuz tavrı da değiştirebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment