Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum İçin Satış Baskısı Gelebilir: Ödemeler Başlıyor!

İflas etmiş kripto para kredi şirketi BlockFi, kullanıcılarına bu ay içerisinde ödeme yapmaya başlayacak.

BlockFi tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, önceden yapılmış anlaşma kapsamında Coinbase üzerinden kripto para dağıtacak.

BlockFi, iflas etmiş bir diğer kripto para şirketi FTX’e bağlı Alameda’ya verdiği borçlar sebebiyle Kasım 2022’de iflasını açıkladı.

BlockFi, kripto para cinsinden ödeme almaya hak kazanmış kullanıcıları nasıl Coinbase hesabı açabilecekleri konusunda e-posta yoluyla bilgilendirecek. Halihazırda Coinbase hesabı bulunan kullanıcıların, KYC’yi tamamlamış olması gerekecek.

Coinbase hesabı bulunan kullanıcılar, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USDT cinsinden ödeme alabilecekler. Coinbase hesabı olmayan kullanıcılara ise nakit cinsinden ödeme yapılacak.

Bitcoin, 19 Haziran-12 Temmuz aralığı boyunca Alman hükümetinin elden çıkardığı BTC’ler yüzünden ağır bir satış baskısının altında kaldı. Fiyat bu süreçte 55.000 dolara kadar gerilemiş olsa da Almanya’nın elinde artık satacak Bitcoin kalmaması, BTC’nin toparlanmasını sağladı.

Ödeme almaya hak kazanmış ancak 28 Nisan’a kadar parasını çekmemiş ya da 10 Mayıs’a kadar kimliğini doğrulamamış kişilere de ödeme yapılacak.

BlockFi tarafından yapılan açıklamaya göre sadece ABD’deki müşterilere geri ödeme yapılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!