Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Binance Kararı Piyasa Cesaret Verdi: Dev Şirket Yeni Coin Çıkaracak!

Küresel finansal hizmetler firması State Street Corp., stablecoin çıkarmayı planlıyor.

Bloomberg tarafından 17 Temmuz Çarşamba günü sunulan habere göre State Street kripto para piyasasına yeni bir stablecoin ve mevduat token’ı çıkarmayı planlıyor.

Söz konusu stablecoin tıpkı Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi dolar sabitli olacak. State Street’in yönetimi atlında 4 milyar dolar varlık bulunuyor.

Daha önce de benzer girişimler olmuştu

State Street daha geçen ay Galaxy Asset Management ile ortalık kurarak kripto para ETP’i başlatmak için kolları sıvamıştı. Şirket ayrıca 2021 yılında kripto paralara odaklanmak için yeni bir birim kurmuştu.

Geçen yıl dev ödeme şirketi PayPal, PayPal USD isimli bir stablecoin çıkarmıştı. Fakat bu stablecoin de SEC’in baskılarına maruz kalmıştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz yıllarda stablecoin projelerine ilişkin sert söylemlerle gündeme gelmiş ve hepsini kayıt dışı menkul kıymetler olarak tanımlamıştı.

Fakat SEC kısa süre önce Paxos’un Binance USD stablecoine yönelik açtığı davadan geri adım attı. Görünen o ki bu karar, dev şirketlere stablecoin ihracatı konusunda cesaret vermiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!