Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum İçin Tarihsel Olarak Yeni Dip Sinyali: Yatırımcılar Zararına Satıyor!

Son veriler, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) geri çekilmeye yaşarken 2023 yılında şimdiye kadar hiç gerçekleşmeyen bir dip sinyalini işaret ediyor.

On-chain analiz firması Santiment tarafından sunulan verilere göre şubat ayının son haftası, yaşanan geri çekilmelerle birlikte aralık ayından bu yana ilk zararına satışın yaşandığı hafta olarak kayıtlara geçti. Son 1 hafta içerisinde Bitcoin %2,2 değer kaybederken Ethereum ise %1,4 değer kaybı yaşadı.

Yatırımcılar bu düşüş süreci esnasında zararına satışlara devam etti. Veriler, 2023 yılında şimdiye kadar böyle bir haftanın yaşanmadığını ortaya koyuyor. Mart 2020’den bu yana Bitcoin özelinde buna benzer 5 farklı örnek yaşandı. Bu örneklerin dördünde, üçüncü ayda ortalama %5,8‘lik bir kayıpla geri çekilme yaşadı. Bitcoin yalnızca güçlü bir boğa koşusu yaşadığı Şubat 2021’de bir istisna gösterdi.

Bitcoin ve Ethereum yatırımcıları bu hafta kardan çok zararla satış yapıyor. Tarihsel olarak, pozisyonlar kalabalık bir kesim tarafından zararla kapatılmaya başlandığında yeni diplerin oluştuğu görülüyor.

Öte yandan analistler, önümüzdeki dönemde ABD’nin uygulayacağı faiz politikalarının geleneksel ve kripto para piyasalarını olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyor. CoinGecko verilerine göre BTC haberin kaleme alındığı esnada 23.750 dolardan, ETH ise 1.657 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!