Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum’da Düşüş Sertleşebilir: Analistler Bu Verilere Dikkat Çekti!

Kripto para piyasasındaki düşüşlere rağmen fonlama oranlarının halen daha yüksek olduğunu işaret eden analistten uyarı geldi.

QCP Capital analistleri kripto para piyasasındaki bariz bir gösterge hakkında yatırımcıları uyardı. Yaklaşık 1 haftadır devam eden düşüş sürecine rağmen vadeli işlemler tarafındaki fonlama oranlarının halen daha yüksek seviyelerde gezdiğini belirten analistler, mevcut düzeltmenin devam edebileceğini ifade etti.

Yüksek fonlama oranlarının bazı yatırımcıların halen daha kaldıraçlı işlemlerine ekleme yaptığına işaret ettiği belirtilirken piyasanın bu oyuncuları da silme iştahında olabileceği ima edildi:

Bu kadar büyük bir spot hareketine rağmen, perakende odaklı borsalarda sürekli fonlama oranları hala %20-30 seviyesinde. Bu da spekülatörlerin hala düşüşteki kaldıraçlı uzun pozisyonlara ekleme yaptığı anlamına geliyor. İleriye dönük eğri hala şaşırtıcı derecede yüksek. Şu anda bile, Ethereum nisan spot alım fiyatıyla %23 risksiz getiri elde edebilirsiniz. Masa hala bu spreadleri satmak için güçlü bir ilgi görüyor. Özellikle piyasa düşmeye devam ederse, bu spreadlerin daha uzun süre bu kadar yüksek kalamayacağını düşünüyoruz.

Konuya benzer bir yaklaşık getiren kripto para türev yatırımcısı Gordon Grant, yüksek fonlama oranlarının piyasa spekülatörlerin içinde bulunduğu long pozisyon isteğini ortaya koyduğunu vurguladı. Grant, yüksek fonlama oranlarının “elmas el” spekülatörlerin varlığını kanıtlar nitelikte olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!