Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Ethereum’da Getiri Sağlayacak Hizmet İçin Fidelity’nin İzinden Gidiyor!

Grayscale, spot Ethereum ETF başvurusu içerisine staking hizmeti özelliği de eklemeyi düşünüyor. 

Fidelity geçtiğimiz günlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurusuna “staking” seçeneği eklemişti.

En büyük Bitcoin ETF ihraççılarından biri olan Grayscale yatırımcılara sunduğu bir talep beyanında, Fidelity ile benzer bir şekilde halihazırda başvuru sürecinde olan Ethereum ETF için staking seçeneği de eklemeyi düşündüğünü belirtti.

Grayscale, Ethereum fonunda tutulan ETH’nin bir bedel karşılığında stake edilmesinin sağlanmasının PoS mekanizmasından kaynaklanan enflasyonist baskıları hafifleteceğini söyledi. Bu sayede de “ETHE” yatırımcılarının değerlerinin korunmasına yardımcı olacağı dile getirildi.

Grayscale, tıpkı Bitcoin’de yaptığı gibi 2023 Ekim’de Grayscale Ethereum Trust fonunu spot Ethereum ETF’e dönüştürmek için başvuruda bulunmuştu.

Fidelity’nin staking seçeneği sunması Ethereum ağındaki en büyük staking platformlarından biri olan Lido Finance’in (LDO) fiyatına da olumlu yansımıştı. Böyle bir durumda LDO’nun güçlü bir yükseliş yaşayacağı tahmin ediliyor.

Spot Ethereum ETF’lerin SEC onayı için şu anda bir netlik bulunmazken Bloomberg analisti James Seyffart, mayıs ayında spot Ethereum ETF’lerinin onaylanmayacağını düşündüğünü söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!