Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum’da Tarihi Dalgalanma: Kaiko Eylül Beklentilerini Paylaştı!

Kripto para araştırma şirketi Kaiko, eylül ayı için piyasa beklentisini paylaştı.

Kaiko’nun 9 Eylül tarihli son raporuna göre eylül ayı Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatlarında yüksek volatilite yaşanabilir.

Paylaşılan raporda, Bitcoin’in 30 günlük volatilitesinin %70 seviyesine ulaşarak geçen yıla oranla neredeyse iki kat arttığı ve mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı dönemdeki dalgalanmalara yaklaştığı vurgulandı.

Raporda ayrıca, Ethereum volatilitesinin bu eylül ayında mart ayındaki seviyeleri geçerek Bitcoin’i geride bıraktığı belirtildi. Bu durum özellikle önemli, çünkü eylül ayındaki volatilite tarihsel olarak yılın ilk çeyreğine göre genellikle daha düşük seviyelerde seyrediyor.

Ayrıca, piyasa derinliği de likiditeyi anlamak için kritik bir faktördür. Piyasa derinliği, büyük emirlerin fiyatları nasıl etkilediğini ölçer ve FTX’in çöküşü gibi olaylar bu konuda ilginç bilgiler sunuyor.

FTX’in çöküşünden önce piyasa derinliği yükselse de, bu durumun likiditenin sağlıklı olduğunu gösterdiği anlamına gelmeyebilir.

Kaiko, bu verilerin Eylül ayındaki dalgalanmaların beklenenden daha yüksek olabileceğine işaret ettiğini aktararak, önümüzdeki dönemde kripto piyasalarının benzer bir volatilite ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!