Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Para Karşıtı Çin’den NFT Adımı: Ulusal Bir Platform Başlatıyor

Bitcoin (BTC) ve kripto para karşıtı yasaklarıyla öne çıkan Çin, devlet tarafından desteklenen regüle edilmiş ilk ulusal NFT platformunu yeni yılda hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yerel haber kaynağı Sina News tarafından 28 Aralık’ta yayınlanan bir rapora göre Çin, 1 Ocak 2023‘te NFT ticareti için regüle edilmiş ilk platformu oluşturmayı planlıyor. NFT ticareti için ikincil piyasa için görevi üstlenecek bu platform Çin Teknoloji Borsası, bir devlet kurumu olan Art Exhibitions China ve Huban Digital Copyrights iş birliğiyle oluşturuldu.

Ocak ayında hayata geçmesi beklenen bu platformun NFT’lerin alım-satımını ve dijital varlıklar için telif haklarının transferini kolaylaştırması amaçlanıyor. Platformun, alıcı ve satıcı arasındaki transferi daha güvenli ve kolay hale getirmesi bu sayede NFT piyasasını önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Çin’de dijital varlıklar konusunda önde gelen uzmanlardan Yu Jianing, henüz sektör üzerinde çok fazla belirsiz nokta olduğunu belirtti. Bu platformun Çin’in kültür endüstrisinin dijital dönüşümü için önemli bir adım olduğunu dile getiren Jianing, konuyla ilgili bir röportajında şu detaylara yer verdi:

Sektör denetimi ve düzenlemesi açısından, dijital varlıklar yeni bir ticaret biçimini temsil ediyor ve yasalar, düzenlemeler ve denetim politikaları ile ilgili pek çok şey rafine edilmeyi bekliyor. Bu nedenle, halen daha büyük bir belirsizlik söz konusudur. Fikri mülkiyet hakları ve dijital telif haklarına kıyasla, dijital varlıklar daha büyük bir düzenleyici müdahalesine ihtiyaç duyuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!