Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Paralar İçin 2 Yıl Sonra Gelen Karar: Anayasaya Aykırıydı!

Kanada mahkemesi, hükümetin 2022 yılında gerçekleşen protestolara  karşı uyguladığı finansal yaptırımların anayasaya aykırı olduğuna karar verdi.

Kanada Federal Mahkemesi Yargıcı Richard Mosley, 23 Ocak tarihinde dikkat çeken bir karara imza attı. Yargıç, Kanada hükümetinin 2022 yılında COVID-19 kısıtlamalarını protesto eden göstericilere karşı maddi yardım ambargosu uygulamasının anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

O günlerde Kanada Başbakanı Justin Trudeau, kamyoncuların önderlik ettiği aşı karşıtı protestolara yönelik “Acil Durumlar Yasasını” yürürlüğe koymuş ve tüm maddi yardım seçeneklerinin önünü tıkamıştı. Bunun üstüne harekete geçen protestocular, Bitcoin (BTC) ile bağış toplamaya başlamış ve yaklaşık 22 Bitcoin bağış almışlardı.

Yargıç tarafından verilen kararda, o günlerde Acil Durumlar Yasası’nın uygulanmasını haklı çıkaracak ulusal bir acil durum olmadığı ve bu nedenle alınan kararın mantıksız olduğu vurgulandı.

Hükümetin 2022 yılındaki söz konusu kararı, Kanada Sivil Özgürlükler Derneği (CCLA), Kanada Anayasa Vakfı ve diğer gruplar tarafından büyük tepki toplamıştı. Sivil toplum örgütlerinin ilk günden bu yana savunduğu şey, bu kararın anayasaya aykırı olduğu yönündeydi.

Yargıç Mosley tarafından verilen kararın ardından açıklamada bulunan CCLA cephesi, bu kararın gelecekteki olası hükümet ambargoları karşısında emsal teşkil edeceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!