Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Venezuela İçerisindeki Çocuklara Yardım Toplamak İçin Kullanılıyor! 500 Çocuk Bitcoin’den Faydalandı

Hiperenflasyon yüzünden ciddi sıkıntılar yaşayan Venezuela, yaşanan ekonomik sıkıntılar yüzünden kripto para birimi kullanım oranında ciddi artış yaşayan ülkelerden birisi konumuna geldi.  Ülke hem kötü yönetim hem de ABD tarafından uygulanan ekonomik yaptırımlar yüzünden, kat be kat enflasyon artışı yaşadı ve ülke vatandaşları da paraların değerini korumak için kripto para birimlerine geçiş yaptı.

Yakın zamanda kendi kripto para birimi olan Petro‘yu piyasaya süren Venezuela hükümeti, söz konusu kripto para birimi yüzünden de çok fazla eleştiri almıştı. Dash’ın bir fork’u olduğu iddia edilen Petro, satın alan vatandaşlara kripto para yerine sertifika verilmesi ile çok fazla şüpheye yol açtı ve şüpheler hala devam etmekte. Ülkedeki vatandaşlar bu ve başka sebeplerden ötürü Petro kullanımına pek sıcak bakmayıp, Bitcoin ve Dash gibi alternatiflere yöneliyor ve yakın zamanda Bitcoin tabanlı bir yardım kurumu da, gerçekten olumlu işlere imza atmayı başardı.

Crypto For Venezuela isimli bir kullanıcı, ülkede Bitcoin bağışları ile yapılan yardımları gösteren bir video paylaştı ve şimdiye kadar 260 dolar değerinde kıyafet ve okul araç gereçleri satın alındığını aktardı. Toplanan Bitcoin yardımlarının ise çoğunlukla Reddit platformundan geldiği bilinmekte. Toplanan miktar küçük gibi gözükse de, Venezuela şartlarında 500 çocuğa hediye, kıyafet ve okul araç gereçleri almak için yeterli oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment