Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kişi Daha Bitcoin White Paper’ı İçin Telif Hakkı Başvurusunda Bulundu!

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) yaratıcısı olduğunu iddia eden Avustralyalı girişimci Craig Wright, yakın bir tarihte Bitcoin white paper’ı  ve bunun orijinal kodu hakkında telif hakkı tescil başvurusunda bulunmuş ve bu eylemi ile büyük bir tepki çekmişti.

Ancak görünüşe göre Craig Wright’ın artık Çinli bir rakibi mevcut. ABD Telif Hakkı Bürosu tarafından yayınlanan bir başvuru evrakına (TX0008726120) göre, Wei Liu isimli bir kişi daha Satoshi Nakamoto takma adı altında söz konusu evrakları ve kodu yazdığını iddia etmekte.

Liu’nun başvurusu 24 Mayıs 2019 tarihli olarak gözükürken, Wright aynı başvuruyu 11 Nisan 2019 tarihinde yapmıştı.

Şu an için Wei Liu’nun kim olduğu veya başvurunun neden yapıldığı bilinmezliğini koruyor. Craig Wright özellikle 2019 yılının başından itibaren Satoshi Nakamoto olduğu iddiasına karşın kendisine hakaret edenlere karşı dava açmış ve büyük bir tepki toplamıştı. Bütün bunlara rağmen Satoshi olduğunu kanıtlamak için herhangi bir ‘gerçekçi’ adım atmadı ve Liu’nun telif hakkı başvurusunda bulunması Craig Wright’ın telif hakkı kabulü ile bunu yapmasını engellemek için atılmış olabilir.

Bunun yanı sıra Craig Wright’ın arkasında olduğu Bitcoin SV dünden beri inanılmaz bir düşüş yaşamakta ve bunun en büyük sebeplerinden birisinin de sahte olmasına rağmen Çinli yatırımcıları ‘kandırmayı’ başaran bir haber olduğu iddia edilmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment