Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI: Kuzey Kore Yaptırımlar Yüzünden Kripto Para Saldırılarına Başladı

Kıdemli bir FBI yetkilisinin yaptığı açıklamalara göre, ABD tarafından Kuzey Kore’ye uygulanan yaptırımlar, Kore’nin kripto para birimlerinin de hedefler arasında olduğu siber saldırılar yapmasına neden oldu. Söz konusu ifadeler Güney Kore merkezli Korea Herald tarafından 30 Mayıs tarihinde yayınlanan bir haberde medya ile paylaşıldı.

FBI’nin siber departmanından sorumlu üst düzey yönetici Tonya Ugoretz, konu hakkında yaptığı açıklamalarda finansal sıkıntıların Kuzey Kore’yi finansman bulmaya ittiğini ve bunun da kripto para borsalarına yapılan saldırılar ile sonuçlandığını dile getirdi.

Bilindiği üzere Kuzey Kore’li hackerlar veya direkt olarak Kuzey Kore hükümetine bağlı çalışan hackerlar geçtiğimiz yıllarda sektöre büyük yankı uyandıran birçok borsa hacklenmesinden sorumlu tutulmakta. Ugoretz konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

”Yaptırımların ekonomik bir etkisi oluyor ve bu yüzden siber operasyonlar gerek kripto para madenciliği gerekse de banka hırsızlığı aracılığıyla para elde etmek için bir araç olarak kullanılmakta.”

Kuzey Kore dünyanın en çok zarar veren kötü amaçlı yazılımlarından birisi olan WannaCry’ın da arkasındaki ülke olarak bilinmekte ve söz konusu yazılım özellikle Güney Kore içerisindeki birçok kripto para borsasını hedef almıştı.

Eğer Rusya veya Venezuela da yaptırımlar yüzünden benzer yollara başvurmaya kalkarsa, kripto para sektöründe önümüzdeki yıllarda ciddi hacklenme olayları yaşanması muhtemel gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment