Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin “Ya Şimdi Ya Hiç” Seviyesine Ulaştı

ONS Altın bu yıl tüm zamanların rekorunu tazeledi ve 2.089 dolar seviyesine kadar çıkarak bütün ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. ONS Altın fiyatlarında görülen bu yükselişin lider kripto para birimini de etkileyeceği düşünülse de beklenen henüz gerçekleşmedi.

Bitcoin 12 Mart tarihinde gerilediği 3.700 dolar seviyesinden hızlı bir yükseliş elde etti ancak uzun bir süre 10.000 dolar seviyesinde takılıp kaldı. Bitcoin’in 3.700 dolardan 10.000 dolara çıkıp durması, aslında konsolidasyon ve alttan toplama için yatırımcılara zaman verdi.

Bitcoin Yine Konsolidasyon Döneminde

Hızlı bir şekilde 12.000 dolara değen BTC, şu an ise başka bir konsolidasyon döneminde ve 11.000 dolar bandından işlem görüyor. Bu gelişme aslında Bitcoin’in “ya şimdi ya hiç” anını yaşıyor olabileceğini gösteriyor. ONS Altın son iki kapanışında da değer kaybetti ve daha düşük bir fiyat ile açılış  gerçekleştirdi.

Yatırımcıların ONS Altından kaçmaya başladığı görülse de şu an için bundan daha iyi bir alternatif yok gibi gözüküyor. Ancak hem dijitalleşme hem de lojistik sıkıntısı olmaması nedeniyle Bitcoin’i öne çıkabileceği de bir gerçek. Wall Street’in efsanevi isimlerinden Paul Tudor Jones’un da yakın zamanda Bitcoin yatırımı yaptığı düşünülecek olursa yakında ciddi bir ralli görmemiz oldukça olası gözüküyor.

Eğer diğer kurumsal yatırımcılar da enflasyondan kaçmak için BTC’ye geçiş yapmaya başlarsa, ONS Altının kırdığı rekor Bitcoin piyasasında da görülebilir. Ancak eğer BTC bu kriz anını fırsata çeviremezse uzun bir süre daha dip noktada kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment