Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether, Tron Ağını Terk Ediyor: 500 Milyon USDT Aktarıldı

Kripto para piyasası büyüdükçe stablecoin’lere olan ihtiyaç da artıyor. Değeri belirli bir varlığa ve genellikle ABD Doları gibi itibari paralara endeksli olan stablecoin’lerin 2019 yılından beri kripto para sektörünün en çok kullanılan unsurlarından olduğu biliniyor.

Tron Ağından Ethereum Ağına Göç Sürüyor

Tether ise toplam piyasa değeri açısından hala lider stablecoin konumunda. İlk olarak Bitcoin yani OMNI ağında piyasaya giriş yapan Tether, devamında Tron, Ethereum ve hatta EOS ağında bile USDT piyasaya sürdü. İlk başta miktarın büyük bir kısmı OMNI tabanlı olsa da şu an için ağırlığın Ethereum’a verildiği görülüyor

Tether 10 Ağustos tarihinde yaptığı bir işlemle de bu durumu tasdikledi. Toplamda 500 milyon adet USDT token’ı Tron ağından Ethereum ağına aktarıldı. Toplam USDT arzı değişmezken Tron ağındaki arz azaldı ve Ethereum ağındaki çoğaldı.

Ethereum ağı özellikle DeFi uygulamaları yüzünden bir hayli “kalabalık” ve ağın ölçeklenebilirlik sıkıntısı durumu daha kötü bir hale getiriyor. Ethereum ağındaki işlem ücretleri rekor bir hızla artmaya devam ediyor ve ağa aktarılan 500 milyon yeni USDT işlem ücretlerinde rekor getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment