Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DenizBank ve Bahçeşehir Üniversitesinden “Ses Getirecek” Blockchain Ortaklığı

DenizBank, blockchain teknolojisiyle ilgili yeni çalışmalar yapabilmek için Bahçeşehir Üniversitesi ile iş birliği yapmaya başladı.

Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan DenizBank, bugün yeni bir duyuru yayınlayarak blockchain alanında yeni bir adım attığını açıkladı.

Duyuruda yer alan bilgilere göre DenizBank’ın inovasyon merkezi Deniz Akvaryum ile BlockchainIST Center arasında yeni bir ortaklık kuruldu.

Yeni projeleri destekleyecekler

DenizBank’ın kendi inovasyon merkezi olan Deniz Akvaryum geçtiğimiz günlerde BlockchainIST ile birlikte çalışmaya başladığını açıkladı. Türkiye’de bir üniversite bünyesinde kurulmuş ilk blockchain araştırma merkezi olan BlockchainIST, bundan böyle Deniz Akvaryum ile ortaklaşa projeler geliştirecek.

Deniz Akvaryum ile BlockchainIST Center arasında kurulan bu ortaklıktan tam olarak ne gibi projeler çıkacak, henüz bilinmiyor. Fakat DenizBank’a bağlı Blockchain Lab platformunda özellikle finans sektörüne yönelik projelerin geliştirileceği söylenebilir.

Deniz Akvaryum ve BlockchainIST Center finans sektöründeki mevcut sorunlara yenilikçi çözümler getirmenin yanı sıra bu sektördeki kalifiye isimlerin sayısını da artıracak. İkili bunu yaparken çağın koşullarına uygun yeni bir bankacılık geleneği geliştirmeyi de hedefliyor.

Dev projeler bizi bekliyor

Çalışmalarını Alp Işık gibi isimlerin katkılarıyla ve Dr. Bora Erdamar’ın önderliğinde yürüten BlockchainIST Center; Deniz Akvaryum ile yapılacak iş birliğinden umutlu. BlockchainIST Center ekibinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre blockchain takipçilerini yakında “çok ses getirecek” yeni projeler bekliyor olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment