Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yaratıcısı Satoshi Nakamoto, Recep Tayyip Erdoğan’ın 63. Olduğu Listede, 44. Sırada Yer Alıyor!

Bitcoin, 3 Ocak 2019 tarihinde ‘yaratılışının’ 10. yılını geride bıraktı. 2008 yılında yaşanan küresel krizden sonra bunun bir daha yaşanmaması ve insanların kendi ekonomik özgürlüklerine sahip olmasını amaçlayan Satoshi Nakamoto ise, Bitcoin’in arkasındaki gizemli kimliğini 10 yıl sonra bile hala korumaya devam ediyor.

Satoshi, sadece gizemli bir kişi değil, aynı zamanda sahip olduğu Bitcoin miktarı ile dünyanın en önemli kişilerinden de bir tanesi olarak gösterilmekte. Worth.com tarafından dünyanın en güçlü 100 küresel finans liderinin sıralandığı bir listeye 44. sıradan girmeyi başaran Nakamoto, Recep Tayyip Erdoğan‘ın yanı sıra bir çok önemli başka ismi daha gerisinde bırakmayı başardı.

”Kimse Bitcoin’in yaratıcısının kim olduğunu bilmiyor; Nakamoto bir adam, bir kadın veya bir grup insan olabilir” ifadesi ile Nakamoto’yu tanımlayan liste, Bitcoin yaratıcısının tahminen kazılması mümkün bütün Bitcoin miktarının %5’ine sahip olduğunu ve bu durumda, – BTC’nin en yüksek fiyat seviyesinden hesaplandığında – 19.4 milyar dolarlık bir servete sahip olduğunu belirtmekte. Korkutucu bir noktaya da değinen liste, Nakamoto’nun elindeki varlıkları satmak istemesi durumunda Bitcoin’in değerini inanılmaz bir şekilde düşürebilecek kadar kripto paraya sahip olduğunu da vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın da 63. sıradan giriş yaptığı listede, çeşitli devlet başkanları, CEO’lar ve önemli iş adamları yer alıyor.

ABD Başkanı Donald Trump‘ın birinci, Rusya Başkanı Vladimir Putin‘in ikinci, Çin Başkanı Xi Jinping’in üçüncü sırada yer aldığı listenin dördüncü ismi ise şaşırtıcı bir şekilde herhangi bir devlet başkanı değil, kripto para piyasasına yatırım yapacağı söylentileri ile adı anılmış BlackRock‘ın CEO’su ve başkanı Larry Fink‘in ta kendisi. Kripto para sektöründen tanıdık bir firma olan Bakkt‘ın CEO’su Kelly Loeffler de listeye 72. sıradan girmeyi başarmış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment