Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatay Seyrederken Solana ve Avalanche’da Meme Coin Çılgınlığı Sürüyor!

Kripto para piyasasında son günlerde Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) ekosistemi öne çıkıyor.

Kripto para piyasası 2023 yılının başından beri devam eden yükseliş hareketine ekim ayı itibariyle yeni bir soluk kattı. Bitcoin (BTC) 43 bin dolar bandında seyrederken Solana ve Avalanche ekosisteminde yaşanan ani fiyat hareketleri yatırımcıların ilgi odağında yer aldı.

Solana ekosisteminden dogwifhat (WIF) ve Bonk (BONK) yükseliş dalgasında başı çeken meme coinler olurken bu projeleri erken fark eden birçok yatırımcı yüz binlerce dolar kazandı. WIF aralık ayının başından bu yana yaklaşık %44.000 yükseldi. BONK ise son 1 ayda %700 civarında değer kazandı.

Avalanche ekosisteminin ilk meme coin olarak tanımlanan Coq Inu (COQ) ise son 10 gün içerisinde sergilediği performansla adeta piyasayı kendine hayran bıraktı.

COQ son 1 haftada %500’den fazla değer kazanarak öne çıkan projelerinde başında geldi. Bir COQ yatırımcısı, 450 dolarlık sermayesini 2 haftada 2,19 milyon dolara çevirerek manşetlere konu olmuştu.

Geçtiğimiz boğa koşularının favori ekosistemi olarak öne çıkan Ethereum (ETH), ağ üzerindeki yüksek işlem ücretleri nedeniyle bu sefer yatırımcıların ilk tercihi arasında yer almadı. Fırsatları hızlı bir şekilde değerlendirmek isteyen kripto para topluluğu, daha düşük işlem ücretleri ve hızıyla öne çıkan Solana ve Avalanche’ı tercih etti.

Bu durumdan direkt olarak SOL ve AVAX’da nasibini aldı. SOL son 1 ayda %25, AVAX ise %90 yükseldi. Avalanche ağında artan işlemler, ağdaki AVAX yakımının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasına ve yatırımcıların 13 milyon dolarlık işlem ücreti ödemesine yol açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!