Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları 70.000 Doları Hedefliyor, Satış Baskısı Azalıyor

Bitcoin (BTC) yatırımcıları, ABD seçimleri öncesinde duyarlılığın artması ve satış baskısının azalmasıyla birlikte fiyatların yakın vadede 70.000 dolara kadar çıkmasını bekliyor.

Metalpha kıdemli analisti Lucy Hu, “Bitcoin fiyatındaki toparlanma, piyasanın kısa vadeli makro ortamda daha iyimser bir görünüm sergilediğini gösteriyor” dedi. Hu, “Piyasa, Trump’ın başkan yardımcısı tercihiyle cesaretlendi; bu durum, daha kripto dostu bir yönetim ve politikalar anlamına geliyor.” diye ekledi.

Hu, “BTC, 120 günlük hareketli ortalama etrafında dalgalanabilir ve fiyat 68.000 dolara hatta 70.000 dolara kadar yükselebilir, ancak Fed politikalarını ve Mt. Gox’un etkilerini yakından izlemeye devam etmeliyiz” dedi.

ABD’nin kripto para etkisi

Bitcoin, Mt. Gox kaynaklı satış baskısıyla 53.500 dolara kadar düştü. Ancak olumlu gelişmeler, boğaların yeniden harekete geçmesini sağladı.

Saksonya eyaletine bağlı cüzdanlar, ellerindeki tüm bitcoinleri boşalttı. Aynı zamanda Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın kripto dostu tutumu, umut getirdi.

Trump, başkan yardımcısı adayı olarak kripto dostu Ohio senatörü JD Vance’i seçti. 2022’de Vance’in elinde 250.000 dolara kadar BTC vardı.

BitU Protocol büyüme başkanı Nick Ruck, “ABD’deki dijital varlıklar endüstrisine yönelik bakış açısındaki değişim, Bitcoin ve kriptoya daha elverişli bir politika beklentisi oluşturuyor. Seçimler, tek konulu seçmenler ve özel ilgi gruplarını yakalamayı hedefliyor” dedi. Ruck, ayrıca, “Mt. Gox’un alacaklılara fon dağıtmasıyla uzun vadede daha az satış baskısı bekleniyor” diye ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!