Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Nisan Ayından Bu Yana Yüzde 40 Kazanç Sağladılar

Bitcoin yatırımcıları geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde yüzde 40’dan fazla kazanç sağladılar.

CoinGecko bugün  kripto para piyasasının ikinci çeyrekteki durumuyla ilgili yeni bir rapor yayınladı. Hazırlanan bu raporda Bitcoin, Ethereum gibi büyük kripto paraların yatırımcılara ne kadar kazanç sağladığı, piyasanın toplam değerinin nasıl değiştiği incelendi.

Bitcoin Yine Kazandırdı

12 Mart tarihinde 7 bin dolar seviyesinde seyreden Bitcoin fiyatı aynı gün içerisinde 4 bin dolara kadar düştü ve piyasada adeta bir şok etkisi oluştu. Fakat CoinGecko tarafından derlenen verilere göre Bitcoin yatırımcıları 12 Mart’taki bu düşüşün ardından kazanç sağlamaya devam ettiler.

Bitcoin bu düşüşün ardından yeniden yükselişe geçerek bu yılın ikinci çeyreğinde yatırımcılara yüzde 40’tan fazla kazanç sağlamış oldu. Fakat tabloya nisan ayının ortasından değil de 12 Mart tarihinden itibaren bakacak olursak Bitcoin’in yüzde 70’ten fazla kazanç sağladığını görebiliyoruz.

En büyük beş kripto paranın ikinci çeyrekteki performansları, CoinGecko

Yalnızca Bitcoin’e değil diğer büyük dört kripto paraya da baktığımızda ise Ethereum’un Bitcoin’i geçtiğini görmemiz mümkün. İkinci çeyrek boyunca neredeyse yüzde 70 kazanç sağlayan Ethereum, bu konuda diğer dört kripto parayı geride bırakıyor.

Halving Sonrası

Bitcoin mayıs ayında yeni bir halving yaşadı ve ağdaki blok ödülü 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşürüldü. Bu olayın Bitcoin fiyatını kısa, orta ve uzun vadede nasıl etkileyeceği büyük bir merak konusuydu.

Bu halvingin üstünden henüz çok uzun bir süre geçmedi. Fakat aradan geçen bu birkaç haftalık sürece baktığımızda BTC’nin halving sonrasında yüzde 5 kazandırdığını görebiliyoruz.

Bitcoin’in halving sonrası performansı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment