Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Yeniden 2018 Aralık Dönemindeki ”Aşırı Korkuyu” Hissetmeye Başladı!

Alternative.me tarafından yayınlanan Kripto Korku & Açgözlülük Endeksine göre kripto para piyasasının mevcut görüşü ”aşırı korku” konumunda. Endeks dün 244 günün en düşük seviyesi olan 11’e kadar geriledi ki bu seviye 2018 yılının 13 Aralık tarihinden beri hiç görülmedi. Lider kripto para birimi Bitcoin’in fiyatı söz konusu tarihte 3.000 dolara kadar düşmüştü.

Endeks daha geçen hafta Bitcoin için 66 seviyesinde ”açgözlülüğe” işaret etmekteydi ve 1 haftalık bu değişim aslında oldukça garip.

Endekste yaşanan gerileme aslında Bitcoin’in fiyatında yaşanan gerileme ile aynı zamana denk geldi. Bitcoin yaklaşık 2 gün gibi bir sürede 11.800 dolar seviyelerinden 9.600 dolara kadar gerilese de basın saatine göre yeniden 10.000 dolar üzerine çıkmayı başardı. Coinbase kripto para borsasının elindeki verilere göre elinde ciddi miktarda Bitcoin bulunan kişiler son 24 saatte satış yapmak yerine alım yapmaya başladı.

Bitcoin 2018 yılının Aralık döneminde de 3.000 dolara düşmesinin ardından ciddi bir toparlanma yaşamış ve 5.000 dolara çıktıktan sonra herkesin takip ettiği gibi 14.000 dolara kadar yükselmişti. Alternative.me tarafından yayınlanan endeksin değerleri 0 ile 100 arasında değişmekte ve 0 aşırı korkuyu temsil ederken, 100 ise aşırı açgözlülüğü temsil etmekte.

Bitcoin’in yönünü endeks içerisinde aşırı korkuya çevirmesi gerçekten de bir alım fırsatına işaret ediyor olabilir ancak yine de kripto para piyasasında hiçbir şey kesin değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment