Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise CEO’su: SEC Yakında ETF’leri Onaylayacak

Bitwise Asset Management CEO’su, ABD’deki Sermaye Piyasası Kurumu’nun (SEC) yakın gelecekte Bitcoin ETF’lerini onaylayacağını düşünüyor.

Bitwise Ocak 2019’da Bitcoin endeksli bir borsa yatırım fonu (ETF) oluşturabilmek için Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulunmuştu.

SEC bundan birkaç gün önce halka açık bir duyuru yayınladı ve ETF başvurularıyla ilgili alacağı kararı ertelediğini açıkladı.

İyimser Yaklaşıyor

Bitwise’ın CEO’su Hunter Horsley, bugün Bloomberg’e bir röportaj verdi ve SEC tarafından alınan bu erteleme kararını değerlendirdi.

Horsley SEC tarafından alınan bu kararı oldukça soğukkanlı bir şekilde karşılıyor gibi görünüyor. Horsley, Bitwise olarak son birkaç ay içerisinde büyük bir gelişim gösterdiklerini ve ETF için hazırlanmaya devam ettiklerini söylüyor.

Horsley ayrıca SEC’nin bu erteleme kararını gayet doğal bulduğunu ve SEC’nin neden Bitcoin ETF’si konusunda endişelendiğini anladığını söylüyor. Horsley tüm bunlara rağmen SEC’nin yakın gelecekte bu başvurulara onay vereceğini ve Bitcoin ETF’sinin yakında yatırımcılarla buluşacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment