Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcılarını Sevindirecek Gelişme: Hash Ribbons Sinyali Yeniden Görüldü

Bitcoin analistlerinin kullandığı popüler indikatörlerden Hash Ribbons şu anda boğaların lehine bir sinyal veriyor.

Şu anda 9 bin 200 dolar seviyesinde olan Bitcoin fiyatı bir süredir aynı bölgenin içerisinde hareket ediyor. Hemen hemen 3 aydır 9 bin-10 bin dolar aralığında sıkışıp kalan Bitcoin’in bir sonraki durağı neresi olacak, büyük merak konusu.

Bazı kripto para analistleri Bitcoin’in ilerleyen zamanlarda yeniden yükselişe geçebileceğini düşünüyorlar. Onların bu şekilde düşünmesine yol açan şey ise Hash Ribbons sinyalinin yeniden görülmüş olması.

Geçmiş Sinyaller

Hash Ribbons indikatörü Bitcoin ağındaki hash oranının kısa vadeli hareketli ortalamasıyla uzun vadeli hareketli ortalamasının bir araya getirilmesi sonucunda oluşturuldu. Bu indikatörü baz alan analistler kısa vadeli hareketli ortalama uzun vadeliyi geçtiği zaman bullish sinyalin yandığını düşünüyorlar.

Bu indikatör şu ana dek birçok analistin işine yaradı. Çünkü Hash Ribbons özellikle 2016 gibi tarihlerde “al sinyali” verdikten sonra Bitcoin fiyatı zaman içerisinde yükselmeye başladı. Aşağıdaki grafikte de görülebileceği üzere bu indikatörün verdiği bullish sinyaller genelde doğru çıktı.

Şu ana kadar görülmüş Hash Ribbons sinyalleri, TradingView

Yeniden Görüldü

Kripto para yorumcularından Moon Capital kısa süre önce Bitcoin yatırımcılarını sevindirecek bir açıklama yaptı. Moon Capital sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Hash Ribbons indikatöründeki alım sinyalinin yeniden görüldüğünü duyurdu.

Kendisinin bu açıklaması Bitcoin fiyatının yeniden yükselişe geçebileceği anlamına geliyor. Fakat bu noktada elbette indikatörlerin kesin sonuç vermediklerini hatırlatmak gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment