Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcılarının Yarısı Piyasaya Bu Yıl İçinde Giriş Yaptı -Grayscale

Varlık yönetim şirketi Grayscale Investments tarafından düzenlenen ankete göre Bitcoin (BTC) satın alan yatırımcıların yarısından fazlası, kripto para piyasasına bu yıl içinde giriş yaptı.

ABD’deki 1.000 yatırımcının katılımıyla düzenlenen ankete göre yatırımcıların %26’sı çoktan bitcoin yatırımı yapmış durumda. Bunların %55’i, ilk kez 2021 yılı içerisinde bitcoin satın aldı.

Kripto para piyasasına girip bitcoin satın almış yatırımcıların %87’sinin, bitcoin’e ek olarak bir veya birden fazla dijital parada daha yatırımı bulunuyor. Yatırımcılar arasında en popüler altcoinler Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) oldu.

Bitcoin piyasasına ilgi duyduğunu belirten yatırımcıların oranı, 2019’daki %36’lık ve 2020’deki %55’lik tabloya karşı bu yıl %59’a yükseldi.

Grayscale Investments’ın CEO’su Michael Sonnenshein’a göre anketten çıkan sonuçlar, uzun vadeli portföyüne bitcoin’i de eklemeyi düşünen yatırımcıların “çoğaldığını doğrular” nitelikte.

Yatırımcıların %55’lik kısmı bitcoin’i “uzun vadeli bir yatırım” olarak tanımlarken, ona “kısa vadeli yatırım” gözüyle bakanların oranı %37 oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!