Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Regülatörü, Bitget Kripto Para Borsasının Faaliyetlerini Askıya Aldı

Singapur Merkez Bankası (MAS), Bitget kripto para borsasının Koreli pop grubu BTS ile ilgili yaşadığı anlaşmazlık sebebiyle faaliyetini askıya aldı.

Anlaşmazlık, Bitget’in 25 Ekim’de adını grubun hayranlarından alan Army Coin adlı bir kripto para birimi tanıtması ile ortaya çıktı. Borsa, grupla resmi bir bağlantısı olmamasına rağmen grubun görüntülerini kullandı ve BTS hayranlarına “ömür boyu finansal destek” sağlayacağını söyledi.

BTS’in yönetici ajansı Hybe konu üzerine yaptığı açıklamada, borsanın grupla resmi bir bağlantısı olmadığını söyledi. Herhangi bir değişiklik olmaması halinde yasal işlem başlatma tehdidinde bulundu.

Hype ayrıca, kripto para birimini satın alıp maddi kayıp yaşayan kişilerin en yakın polis karakoluna gidip ifade vermesi gerektiğini söyledi. Ajans:

Şu an sanatçılarımızın portre hakkının ihlali dahil olmak bu davadaki ihlalleri araştırıyoruz. Tüm ihlallere karşı yasal işlem başlatacağız.

dedi.

Bitget, 2018 yılında Singapur’da kuruldu ve dünya üzerinde 1.5 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu iddia ediyor. Eylül ayında İtalyan futbol kulübü Juventus ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!