Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

20 Bin Dolardan Bitcoin Aldı, 130 Milyon Dolar Kaybetti

Japonya‘nın en ünlü girişimcilerinden biri olan ve ülkenin Warren Buffet’ı olarak gösterilen Masayoshi Son, kripto para piyasasının 2017 yılı sonrasında yaşadığı düşüş yüzünden 130 milyon dolar değerinde para kaybetti.

Softbank adlı bir şirketin yöneticiliğini yapan Son bu şirket aracılığıyla Uber, WeWork ve Silikon Vadisi’ndeki birkaç diğer şirkete toplamda 100 milyar doların üstünde yatırım yaptı. Öyle görünüyor ki Son şirketlere yatırım yapmanın yanı sıra kripto para piyasasına da oldukça yüklü yatırımlar yapmış.

Wall Street Journal tarafından yapılan habere göre Son, Bitcoin fiyatı 20 bin dolar seviyesine ulaşmak üzereyken Bitcoin yatırımı yaptı. Bitcoin zirvedeyken yatırım yapan Son, Bitcoin fiyatının daha sonra düşüşe geçmesiyle birlikte çok ciddi miktarda para kaybetti. Öyle ki Nikkei gibi kaynaklar bu miktarın 130 milyon dolar civarında olduğunu öne sürüyorlar.

Son her ne kadar kendi ülkesinin Warren Buffet’ı olarak gösterilse de o kripto paralar hakkında Buffet ile aynı görüşleri paylaşmıyor gibi görünüyor. Çünkü Buffet kripto para piyasasına güvenmediğini açık bir şekilde belli etmiş, şu ana dek kripto paraları “fare zehrine” benzetmek gibi iddialı açıklamalarda bulunmuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment