Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeni Güncellemeyle Tor V3 Adreslerini Destekleyecek

Blockstream’in kurucularından Pieter Wuille, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda gelecek Bitcoin Core sürümünün Tor V3 adreslerini destekleyeceğini duyurdu.

Blockstream kurucu ortaklarından Pieter Wuille’e göre Bitcoin Core’un bir sonraki sürümü, Tor Network tarafından gelecek yıl çıkarılacağı duyurulan V3 adreslerini destekleyecek. Gelecek sürüm olan Bircoin Core 0.21’in Tor V3 adreslerini ve BIP155’i destekleyecek bir yapıda olduğunu söyleyen Wuille, yeni sürümün aralık ayında çıkacağını ve dedikodu adı verilen yeni bir özelliğe sahip olacağını belirtti.

Dedikodu özelliği ile ilgili de konuşan Wuille, bir Bitcoin düğümünü çalıştıran Tor V3 hizmetinin, düğümü diğer düğümler ile bağlantılı bir hale getireceğini ve bu sayede düğümler arası iletişimin sağlanacağını söyledi.

Tor Network V3’ü Duyurdu

Kullanıcılara on beş yıldan uzun bir süredir anonim olarak iletişim imkanı sağlayan ve açık kaynaklı bir yazılım olan Tor, yayınladığı bir blog yazısında V2 adreslerinin 15 Ekim 2021 itibarıyla kullanımdan kaldırılacağını duyurdu.

İnsanoğlunun matematik ve kriptografi alanında kaydettiği ilerlemelerle V2 sürümün artık daha kırılgan ve güvensiz bir hale geldiği belirtilen açıklamada, üç yıldan uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları V3 sürümünün sonuçlandığı duyuruldu.

Önemli iyileştirmelerle kullanıcıya sunulacak olan V3 adreslerinin eski sürümlere göre daha güçlü bir şifreleme biçimine sahip olacağı aktarılan açıklamada, güncellemeyle birlikte Tor ağının izlenme tehlikesine karşı daha güvenli bir hale getirildiği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!