Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeniden 10.000 Dolar Üzerinde!

Kripto para piyasasının en yüksek hacimli kripto parası Bitcoin (BTC), geçtiğimiz hafta yaşanan sert düşüş ile dört haneli seviyeye inmesinden sonra hafif hafif yükseliş sinyalleri verdi ve an itibariyle bu yükselişini beş haneye çıkarak taçlandırdı.

Bitcoin son 24 saat içerisinde yüzde 5 artış yakalayarak 9.500 dolar seviyelerinden 10.000 dolara çıktı ve basın saati itibariyle 10.084 dolardan işlem görüyor. Bunun yanı sıra genel olarak bütün kripto para piyasası yükseliş yaşamış gibi gözüküyor ve en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum BTC’yi takip ederek son 24 saat içerisinde yüzde 4,08, XRP yüzde 0,96, Bitcoin Cash yüzde 4,08, Litecoin yüzde 2,07, Binance Coin yüzde 4,94, EOS yüzde 2,96, Bitcoin SV yüzde 3,40, Monero ise yüzde 6,70 değer kazandı.

Bitcoin’in Yükseliş Sebebi Belli Mi?

Bitcoin’in şu an için herhangi bir spesifik yükseliş nedeni olmasa da küresel piyasada yaşanan birkaç olay bunu hafif bir şekilde tetiklemiş olabilir. Özellikle Arjantin’in geçtiğimiz gün uygulama kararı aldığı sermaye kontrolleri birçok vatandaşın ve firmanın BTC almasına yol açabilir.

Bunun yanı sıra eski Goldman Sachs serbest fon satış yetkilisi Raoul Paul da bugün yaptığı bir açıklamada Bitcoin’in küresel finans piyasasındaki durgunluk nedeniyle artışa geçebileceğini vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment